The Old Guard

3½ ud af 5 snittede struber

En flok udødelige krigere prøver forgæves op gennem århundrederne at hemmeligholde deres eksistens og længes måske i virkeligheden efter at stille kampstøvlerne. Hvor har vi hørt det før?

Filmen, der er ekstremt voldelig på den seje måde, bygger på en tegneserie, jeg ikke kender, men enhver kan se, at det er Highlander-serien, der er forlægget. Den eneste forskel er, at de udødelige i denne film vist nok ikke dør af at få hovedet hugget af, selv om spørgsmålet klogeligt nok ikke tages op, men det får vi måske besvaret i den fortsættelse, der lægges op til. Det hele er yderst professionelt drejet, og hovedrollerne er besat af stjerner som Matthias Schoenaerts, Chiwetel Ejiofor og ikke mindst Charlize Theron, der er totalt badass som den skytiske amazone Andromeda, kaldet Andy. Overskurken (over)spilles ret vildt af Harry Melling, men okay, det er filmatiseret tegneserie, klicheerne står i kø, og det hele er bare fis og ballade, så hvis man ikke elsker velproduceret kulørt bras, skal man ikke sætte popcorn over. Selv nød jeg de flotte og givetvis dyre kampscener, men havde alligevel bagefter en fornemmelse af, at jeg lige havde set en billig tv-film. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *