Da 5 Bloods

4½ ud af 5 landminer

Spike Lees nyeste film er en overraskende god blanding af action, eventyr og racepolitik, krydret med kærlige referencer til klassikere som “The Treasure of the Sierra Madre” og “Apocalypse Now”. Fire sorte vietnamveteraner vender 40 år efter tilbage til Indokina for at finde liget af gruppens femte medlem og en guldskat, de efterlod under krigen. For at få guldet ud af landet er de nødt til at alliere sig med den vietnamesiske underverden, og det giver forudsigelige og konkrete problemer. Alle spillerne er stort set perfekt castet, men især Delroy Lindo bør fremhæves for en oscarværdig præstation. Jeg har altid betragtet “Do the Right Thing” som Spike Lees bedste film, men denne her er mindst lige så god, selv om det er på en ganske anden måde. Under alle omstændigheder en absolut seværdig oplevelse.

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *