Doctor Sleep

2½ ud af 5 høje hatte

Denne film er ligesom bogen en fortsættelse på “The Shining”, en fortælling om den synske Danny Torrances videre liv efter de traumatiske begivenheder på Hotel Overlook. Som voksen er han forfulgt af dæmonerne fra hotellet (der er blevet nedlagt), som nu søger nye ofre ude i den virkelige verden, og ligesom faderen ender han som alkoholiker, men får dog ved hjælp af kokken Dick Halloran styr på det og beslutter at gøre front mod en ny fjende, en ond gruppe af andre synske, som finder, myrder og fortærer personer som ham selv for at styrke deres egne metafysiske kræfter.

Nej, det lyder ikke som noget, man kan tage alvorligt, og jeg havde også svært ved det.Nu har jeg ikke læst Stephen Kings fortsættelse, men jeg kender ham jo fra andre bøger og ved, hvor god han er til at gøre det umulige troværdigt, men han kan, som vi ved, være svær at filmatisere, fordi han prioriterer personskildringerne og negligerer plottet, og det indre liv, som giver hans figurer troværdighed, er svært er overføre til det hvide lærred, så jeg vil slet ikke udelukke, at bogen er god, men det er filmen altså ikke. Der er ikke noget i vejen med produktionsværdien eller castingen, men historien fremstår som det rene vrøvl. Ewan McGregor gør, hvad kan kan i rollen som Danny, og hovedfjenden, den sataniske Rose, spilles talentfuldt af den smukke Rebecca Ferguson, som jeg glæder mig til at se som Lady Jessica i Denis Villeneuves Dune, der får premiere senere i år. 

Men altså: Endnu en kikset King-filmatisering. King skal læses, ikke ses.

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *