The Curious Incident of the Dog in the Night-Time (roman af Mark Haddon)

4½ ud af 5 Sherlock-citater

Nogen har slået naboens hund, Wellington, ihjel med en greb, og den 15-årige Christopher Boone sætter sig for at finde den skyldige og skrive historien om det.

Det specielle ved denne “krimi” er, at Christopher lider af den form for autisme, der kaldes Aspergers syndrom, og ser virkeligheden ganske anderledes end almindelige mennesker. Gennem hans beretning får man ikke bare en velfortalt og spændende historie, men også et sjældent indblik i, hvordan hans logik og følelsesliv fungerer. Selv om bogen markedsføres som ungdomsroman, kan den med stort udbytte læses af voksne, og underholdningsværdien er helt i top. Det er faktisk en af de bedste bøger, jeg længe har læst, og i hvert fald den eneste, hvor kapitlerne er angivet med primtal.

En ekstra finesse ved den engelske lydbogsudgave er, at den er læst op af en dreng, og at hans samtaler med andre er indtalt af forskellige skuespillere. Der er også tilsat lydeffekter, så det nærmest fungerer som et hørespil. En fremragende oplevelse, som anbefales varmt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *