Dracula

3½ ud af 5 spidse hjørnetænder

Steven Moffat og Mark Gatiss, som fik stor succes med at vinkle og vride de kendte historier med Sherlock Holmes og anbringe ham og dr. Watson i det 21. århundrede, har nu (også for BBC) lavet en skæv og anderledes serie om en anden victoriansk legende, den blodsugende grev Dracula, og det gør de med den overraskende veloplagte dansker Claes Bang i titelrollen. I tre halvandentimes afsnit, der er præget af spænding, galgenhumor og gode oneliners, følger vi på nye og interessante måder 1) hans møde med advokaten Jonathan Harker og en kvindelig van Helsing i Transsylvanien, 2) hans fatale sørejse med det gode skib Demeter og 3) hans ankomst til England og slavebinding af den smukke Lucy Westenra. De to første afsnit er forrygende, men ligesom i Sherlock falder afslutningen beklageligvis tungt til jorden. Det er dog ikke Claes Bangs, men manuskriptets skyld, for Bang stråler i rollen, og hans engelske diktion er i modsætning til visse andre danskeres klar, tydelig og noget nær perfekt.

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *