The Professor and the Madman

4½ ud af 5 ordbøger

Har har vi noget så originalt som en film, der handler om tilblivelsen af The Oxford English Dictionary, og den er ikke kun for sprognørder. Mel Gibson ses her for en gangs skyld i en seriøs rolle som James Murray, manden der i midten af det 19. århundrede får til opgave at kompilere en fuldstændig ordbog over det engelske sprog, og Sean Penn leverer en oscarværdig præstation som den sindsforvirrede drabsmand dr. William Minor, der hjælper ham med arbejdet fra sin celle på galeanstalten Broadmoor. Som hunden i keglespillet, enken efter den mand, som Minor dræbte ved en fejltagelse, ses Natalie Dormer. Støttet af fremragende birolleskuespillere som Eddie Marsan, Steve Coogan, 

Ioan Gruffudd, Anthony Andrews og danske Lars Brygmann skaber denne trio et uventet følelsesfuldt og medrivende drama, som jeg kun kan anbefale på det varmeste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *