The Outfit

3½ ud af 5 tilskærersakse

Finurlig gangsterfilm, der udelukkende foregår ét sted, nemlig en skrædderbutik. Det lyder som filmatiseret teater (og jeg er sikker på, at historien kunne opføres på en intimscene med endnu større effekt), men det er altså et originalt filmmanuskript, det drejer sig om, skrevet af blandt andre Graham Moore, som gav os “The Imitation Game”. Det er en spændende historie med talrige twists, der udspiller sig i 1956 i Chicago, hvor to gangsterbander slås om magten. Historiens centrale figur er den britiske skrædder Leonard (som selv insisterer på at blive kaldt “tilskærer”), suverænt underspillet af Mark Rylance, som vi kender fra tv-serien “Wolf Hall” og oscarpræstationen i “Bridge of Spies”. Hans butik bruges af en af banderne som “posthus”, hvilket han tillader, så længe han kan forblive neutral. En sen aften ankommer en såret gangster til butikken og har brug for hjælp. Mere siger jeg ikke, men det er spøjs og dramatisk historie med en del uventede drejninger. Et rigtig godt eksempel på, at man sagtens kan lave en medrivende spændingshistorie på et skrabet budget, som vi eksempelvis har set det med danske film som “3 ting” og “Den skyldige”. Selv om jeg normalt foretrækker store, flotte produktioner, hvor filmiske virkemidler får frit spil, må jeg indrømme, at jeg var rigtig godt underholdt her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *