Oxygène

3½ ud af 5 kryokamre

En kvinde vågner op i en lufttæt kapsel koblet til alskens medicinsk udstyr uden at kunne huske, hvem hun er, og hvordan hun er havnet der. En computerstemme fortæller hende, at hun er ved at løbe tør for ilt og har begrænset tid at leve i. Kan hun nå at gøre noget, før det er for sent?

Mere skal ikke røbes her, men det lykkes faktisk gyserinstruktøren Alexandre Aja (Haute tension, Mirrors) at holde ens opmærksomhed og nysgerrighed fanget i de 100 minutter, man tilbringer sammen med kvinden (Mélanie Laurent), som er eneste synlige medvirkende, selv om der er adskillige stemmepræstationer på rollelisten, først og fremmest Mathieu Amalric som computeren MILO. Skal jeg brokke mig over noget, er det, at filmen godt kunne have været en anelse kortere, og at musikken til en film med den titel naturligvis burde have været af Jean-Michel Jarre.

Se den på Netflix

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *