Promising Young Woman

4½ ud af 5 abefester for viderekomne

Fremragende instruktør- og filmforfatterdebut for multitalentet Emerald Fennell (kendt fra rollen som Camilla Parker Bowles i “The Crown”), der med denne tragikomiske hævnthriller leverer et sjovt, spændende og ultimativt hjerteskærende indlæg til Metoo-debatten med Carey Mulligan i en uovertruffen toppræstation. Mulligan har hovedrollen som den frafaldne medicinstuderende Cassandra, der af uransagelige årsager har for vane at simulere stangstiv i nattelivet for at score usympatiske stoddere. Langsomt afdækkes den traumatiske baggrund for hendes selvdestruktive adfærd, og … nej, mere skal ikke røbes her, men tro mig: Det er en fantastisk spændende og på én gang humoristisk og dybt tragisk historie. Jeg kan slet ikke få armene ned. Der er dømt Oscar her til både Fennell og Mulligan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *