Unfaithful (2002)

4 ud af 5 snekugler

Adrian Lyne er en fantastisk billedmager. Han er manden bag “9½ uge”, “Fatal Attraction” og genindspilningen af “Lolita”, der efter min mening er langt bedre end Kubricks version, og erotikken er også i højsædet i endnu en genindspilning (denne gang af Chabrols “La femme infidèle” fra 1968), hvor de uregerlige følelsers anatomi kommer under luppen. Husmoderen Constance Sumner (Diane Lane), der keder sig ude i forstaden efter 11 års ægteskab med Edward (Richard Gere), indleder en affære med en ung fransk boheme (Olivier Martinez), og så er der ellers dømt emotionelt frontalsammenstød. Jeg synes, at plottet, der har en fin og sindsoprivende thrillerklimaks, bliver en anelse diffust hen mod slutningen, men ellers var jeg godt og professionelt underholdt af historien og billedæstetikken. Diane Lane fik en velfortjent oscarnominering for rollen.

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *