Picard (tv-serie i 10 afsnit)

3 ud af 5 borgkuber

Jeg er ikke den store fan af Star Trek, der aldrig synes at have løsrevet sig fra det simple design, man lagde ud med i tresserne, hvor budgetterne var små og cgi ikke-eksisterende, så man måtte ty til makeup-effekter, når man skulle lave aliens, hvorved de alle kom til at ligne præcis det, de var: sminkede skuespillere. Med Star Wars-filmene fik vi endelig rumvæsener, der lignede rumvæsener, og da man i nullerne rebootede Star Trek, glædede jeg mig til, at man omsider kunne rette op på de latterlige figurer, men nej. Det turde man ikke, formentlig af frygt for trekkiernes vrede. Øv, øv, øv. Det var altså med blandede følelser, jeg så Picard, men jeg blev glædeligt overrasket over kvaliteten og det gode ensemble, anført af Sir Patrick Stewart, der tager kulørte superhelte- og science fiction-film lige så alvorligt som tunge shakespearetragedier. Desværre synes jeg, også denne serie hen ad vejen skæmmes af fjollede tresserklicheer: gyldne humanoider (med farvede kontaktlinser) i oldgræske gevandter og anden kitsch, der burde været afgået ved døden med Månebase Alpha. Virkelig corny. Men alt i alt god underholdning og gode effekter. Jeg vil tro, fansene er glade.

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *