Kelly’s Heroes

3½ ud af 5 guldbarrer

Jeg så filmen første gang, da den havde premiere i 1970, og dengang var det ganske tydeligt, at det slet ikke var Anden Verdenskrig, den handlede om, men den samtidige Vietnamkrig, repræsenteret af den skæve, langhårede kampvognskommandant Oddball, spillet af Donald Sutherland, der var kendt fra M*A*S*H, en anden krigssatire fra samme år, som heller ikke rigtig handlede om Koreakrigen. Historien balancerer vaklende på grænsen mellem farce og action: En flok krigstrætte soldater med tre dages orlov beslutter at plyndre en bank fyldt med guldbarrer på den forkerte side af fronten, altså i fjendeland, og så går det ellers derudad. At filmen stadig holder, blev bevidnet af min datter og svigersøn, som var mere end godt underholdt. Og se bare her: Jeg fandt en tidstypisk plakat begået af den gamle Mad-tegner Jack Davis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *