Den 12. mann

4 ud af 5 rensdyr

Den spændende og autentiske historie om Jan Bålsrud, der i 1943 i månedsvis blev jagtet af Gestapo gennem det nordligste Norge, indtil han efter ufattelige strabadser til sidst nåede i sikkerhed i Sverige. Han måtte blandt andet amputere sine koldbrandsangrebne tæer, og i filmatiseringen fra 1957, “Ni liv”, som jeg så som dreng og aldrig har glemt, gjorde han det så vidt jeg husker med låget af en konservesdåse. Her bruger han “bare” en sløv kniv. 

Filmen, der sagtens kan sammenlignes med “The Revenant”, er smukt fotograferet med masser af vild arktisk natur, og selv om den kører i hele 130 minutter, føles den på intet tidspunkt kedelig. Det er rart at se Norge markere sig så godt på det filmiske verdenskort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *