Angel Heart

4½ ud af 5 hønsefødder.

Jeg ved ikke rigtig, om denne film er bedre end Mississippi Burning, som er Alan Parkers andet store mesterværk, men fremragende er den i hvert fald. Scenografien og fotograferingen er fantastisk. Der er en grå, nusset og creepy noir-stemning, som trænger langt ind under huden på en, mens man følger privatdetektiven Harold Angels jagt på den forsvundne jazzsanger Johnny Favorite midt i halvtredserne, som også er mageløst genskabt. Mickey Rourke og De Niro og Lisa Bonet yder deres absolut bedste, og selv om historien, som kredser om djævelskab og voodoo, kan virke søgt, går det hele op i en meget høj enhed. Filmen byder i øvrigt også på den mest vellykkede sexscene siden ‘Don’t Look Now’. Mere skal ikke røbes her.

Det var et godt gensyn.

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *