Mindhunter, første årgang

4½ ud af 5 seriemordere

Hvis du regner med, at David Finchers seriemorderdrama på Netflix er en ny Seven fyldt med blod, tarme og afhuggede hoveder, bliver du muligvis skuffet, for denne gang forsøger mesterinstruktøren ikke at sætte gang i adrenalinen med grafiske gys, men kryber på langt mere sofistikeret vis ind under seerens hud ved at skildre uhyrlighederne indirekte gennem samtaler med de menneskelige monstre, de to FBI-agenter Ford og Tench konsulterer i denne fremragende slow burner-serie på foreløbig 10 afsnit. Brugen af seriemordere som konsulenter vækker mindelser om Hannibal Lecter, og der er ikke bare i titlen, men også i 10. afsnits afslutning klare referencer til Michael Manns “Manhunter”. Mere skal ikke røbes her om denne absolut seværdige serie om tilblivelsen af FBI’s profiler-sektion sidst i 70′erne. Det er god, begavet og velproduceret underholdning for intelligente mennesker.

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *