Hummingbird (2013)

3 ud af 5 suppekøkkener

I min gennemgang af oversete Jason Statham-film nåede jeg så til dette velmente, men kiksede forsøg på at lave en meningsfyldt actionfilm i socialrealistisk regi. Statham spiller en deserteret elitesoldat, som er efterlyst af politiet, gået i hundene og lever på samfundets bund. Ved en tilfældighed finder han en luksuslejlighed, hvis ejer er bortrejst i længere tid, og fra denne base rejser han sig af asken, godt hjulpet af en nonne fra en lokal hjælpeorganisation, får job som brutal håndlanger hos kinesiske gangstere og begynder at lede efter den sadistiske rigmand, der slog en af hans stofmisbrugervenner ihjel i en blodrus.

Der er action nok til, at man gider se filmen, men Stathams talent er begrænset til fysiske udfoldelser og rækker end ikke til elementære følelser. Han er bedst som mut dræber, og det er en pine at se ham prøve at smile. Romancen mellem Statham og nonnen, der som barn blev udsat for overgreb af en klam balletmester, er dybt utroværdig og trækker ned i karakterbogen. Den gode Jason er og bliver bedst, når han uddeler håndmadder.

Filmen kan også findes også under titlen “Redemption”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *