The Underground Railroad (miniserie på 10 afsnit)

3 ud af 5 nihalede katte

Det er noget af en prøvelse at se denne serie af oscarvinderen Barry Jenkins (Moonlight), dels fordi den på allergrummeste vis skildrer, hvordan det var at være født som sort slave i 1800-tallets USA, dels fordi den er ulidelig langsom. Og så er der stilen, som er en hybrid mellem ekstrem socialrealisme og fantasy ─ nogle ville sige magisk realisme. I virkeligheden var “den underjordiske jernbane” blot et synonym for den rute, flygtede sydsatsslaver fulgte nordpå, og at den her skildres som en virkelig underjordisk jernbane med stationer, skinner og damplokomotiver giver meget lidt mening. Historien, der handler om slavepigen Cora (Thuso Mbedu) som flygter fra en plantage i Georgia forfulgt af slavejægeren Ridgeway (Joel Edgerton), kunne sagtens have været fortalt uden futtog og på den kvarte tid. Mine tre point gives for skuespil, scenografi og fotografering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *