Operation Finale

4 ud af 5 knuste briller

Overraskende god film om jagten på Heydrichs højre hånd, holocaust-arkitekten Adolf Eichmann, som i 1960 blev kidnappet af Mossad i Argentina og smuglet til Israel, hvor han blev dødsdømt og hængt. Jeg videotekstede i sin tid “The House on Garibaldi Street” (1979), der fortæller samme historie, men jeg husker intet om den og kan derfor ikke sammenligne filmene, men denne version er i hvert fald mere end værd at se. Ben Kingsley er rigtig god som Eichmann, og Oscar Isaac tegner et overbevisende portræt af Mossad-agenten Malnik, men det er samspillet mellem de to, der hæver filmen over gennemsnittet ─ det plus et rigtig godt manuskript, der gør historien mere spændende, end den formentlig var i virkeligheden. Der er lånt rigeligt meget suspense fra “Argo” i scenerne fra lufthavnen, hvor flyet, der skal smugle Eichmann til Israel, er ved at blive stoppet af myndighederne. Vi ved, hvad det ender med, men sidder alligevel og bider negle. Der er også et godt score af Alexandre Desplat. Jeg faldt over denne perle ved et tilfælde. Netflix er ualmindelig dårlige til at promovere deres ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *