Doctor Strange in the Multiverse of Madness

2 ud af 5 magiske håndbevægelser

Marvel er tydeligvis havnet i en blindgyde efter ganske uforklarligt at have aflivet deres bedste aktiver (Iron Man, Captain America med flere) og i stedet satset på bundskrabere som Captain Marvel, Eternals og nu (igen) Doctor Strange, hvis nyeste film er Sam Raimis hidtil dårligste.

Når jeg ser eller læser en historie, vil jeg meget gerne have, at den hænger logisk sammen, men ved at bruge magi kan den dovne manuskriptforfatter sætte sig ud over dette og skrive en historie, der overhovedet ikke hænger sammen.

“Hvordan kan den umulighed dog lade sig gøre?”
“Det er MAGI!”
Og så er ulogikken bortforklaret, men ikke fjernet.

De to point gives for sindssygt flotte effekter og den karismatiske Elizabeth Olsen, som på trods af alt det magiske bullshit går full psycho i en sådan grad, at filmen burde have heddet Wandavision 2. Cumberbatch har forståeligt nok heller ikke denne gang haft kræfter til at løse den umulige opgave at gøre sin latterlige karnevalsfigur troværdig og burde have sagt nej til opgaven, men penge lugter som bekendt ikke. Chiwetel Ejiofor, som jeg fuldstændig mistede respekten for, da jeg så makværket Infinite, er også faldet for ussel mammon her.