Anmeldelse

The Old Man (miniserie i syv afsnit)

 

4½ ud af 5 pensionerede CIA-agenter

Denne spionthriller, som er baseret på romanen af samme navn af Thomas Perry, trækker seeren ind i et net af mystik og spænding fortalt gennem to tidslinjer. Historien begynder i nutiden, hvor vi møder den 72-årige Dan Chase (Jeff Bridges), som bor alene med sine to elskede rottweilere Dave og Carol efter at have mistet sin hustru, og det går op for os, at Dan har andre problemer end gigt og inkontinens, da han en nat vækkes af en ubuden gæst, der er kommet for at slå ham ihjel.

Dan og hundene flygter fra hjemmet forfulgt af et team under ledelse af den tidligere FBI-chef Harold Harper (John Lithgow), som han deler en fælles, kringlet og hemmelighedsfuld fortid med. I teamet møder vi også Harpers unge protegé Angela Adams (Alia Shawkat). Nævnes bør bestemt også Zoe McDonald (Amy Brenneman), som Dan møder undervejs, og som modstæbende kommer til at hjælpe ham. I kulissen spøger også en anden gammel CIA-ræv (Joel Grey). Alle i serien spiller røven ud af bukserne.

Hvorfor Dan bliver jagtet, forklares ikke umiddelbart, og hvis du ikke er til slowburnere, hvor du selv skal forbinde prikkerne, men er glad for hunde, skal du måske se John Wick i stedet. Men det her er en af de mest begavede, velkomponerede og spændende serier, jeg længe har set.

Den anden tidslinje foregår i Afghanistan i midten af 1980’erne, hvor vi møder de yngre versioner af Dan Chase (før han forsvandt fra CIA årtier tidligere) og Harold Harper (der arrangerede hans flugt dengang). Hvad der faktisk skete, og hvorfor fortiden bider Dan i haserne, afdækkes gradvis med masser af plottwists, men til sidst falder alle brikkerne på plads.

Serien er lige blevet fornyet, så der kommer altså en sæson til. Den glæder vi os til.