Anmeldelse

The Offer

 

4 ud af 5 uomgængelige tilbud

På Netflix kører en rigtig god dokumentarserie, der hedder “The Movies That Made Us”, som fortæller om optagelserne af kendte film som “Back to the Future”, “Dirty Dancing” og “Aliens”. Det sker åbenbart temmelig tit, at der går ged i produktionen, og det er ret interessant at dykke ned i, hvis man kender filmen.

“The Godfather” har Netflix (endnu) ikke taget under behandling, men det har Paramount+ med dokudramaet “The Offer”, der handler om de ufattelige problemer, verdens bedste gangsterfilm løb ind i, før den omsider kunne få premiere og slå alle rekorder. “The Godfather” blev oscarforgyldt og kappes stadig konstant med “The Shawshank Redemption” og “Vertigo” om at ende på toppen som alle tiders bedste film, men der var så meget bøvl med produktionen af Coppolas mesterværk, at projektet var tæt på at løbe ud i sandet, og det handler serien her om. Den er på ti afsnit og gefundenes Fressen for alle os, der kender og elsker Mario Puzos udødelige historie om familien Corleone.

Miles Teller spiller producenten Albert S. Ruddy, som går så gruelig meget ondt igennem, Juno Temple hans uundværlige assistent og Matthew Goode den kreative chef på Paramount, der på det tidspunkt ejedes af østrigeren Charles Bluhdorn (Burn Gorman). Som Coppola ses Dan Fogler, og Giovanni Ribisi spiller gangsterbossen Colombo, som skulle smøres godt og grundigt for ikke at ødelægge det hele. Alle spiller fremragende, og det er tilmed hammergod underholdning. Se den på Paramount+.