Anmeldelse

She Said

 

5 ud af 5 seksuelle rovdyr

“She Said” er et dokudrama, der lægger sig i kølvandet på kendte graverjournalist-film som “All the President’s Men”, “The Post” og “Spotlight” med beretningen om New York Times-journalisterne Jodi Kantor og Megan Twoheys efterforskning og afsløring af filmproducenten Harvey Weinsteins seksuelle overgreb, en indsats, der gik over i historien og udløste Metoo-tsunamien, og som alle i dag kender udfaldet af.

Hvad alle i dag ikke ved (men som filmen viser os) er, hvor hamrende svært det var for Kantor og Twohey at få Weinsteins ofre til at stå frem og tale frit fra leveren. Alle i filmbranchen vidste, at Weinstein var en hæmningsløs skørtejæger, der udnyttede sin magtfulde position som chef for Miramax til at få sin vilje over for talrige håbefulde skuespillerinder, fordi han kunne knuse enhver, der afviste hans krav. At han kunne blive ved så længe skyldtes især, at han lagde låg på enhver potentiel skandale ved at indgå forlig med sine ofre ─ forlig, der altid indeholdt en hemmeligholdelsesklausul.

Selv om vi kender slutningen på forhånd, er filmen stadig utrolig spændende og evigt aktuel. Både filmen, manuskriptforfatteren (Rebecca Lenkiewicz ) og instruktøren (Maria Schrader) havde fortjent en oscarnominering, og det samme gælder Kazan og Mulligans fantastiske præstationer.