Anmeldelse

Extraction 2

 

4½ ud af 5 georgiske gangstere

Jeg skrev i min anmeldelse af Extraction, at det måske var den bedste actionfilm, jeg nogensinde havde set, men nu er jeg i tvivl efter at have set fortsættelsen, som i hvert fald er mindst lige så god. En stor klapsalve tilkommer producerne Joe og Anthony Russo, der også har skrevet historien, og instruktøren, den tidligere stuntmand Sam Hargraves, for filmens perfekt koreograferede actionscener, specielt en 21 minutter lang sekvens uden synlige klip, der skildrer en vild flugt i blandt andet et tog, hvor kameraerne på magisk vis bevæger sig ind og ud ad vinduerne, uden at man kan se, hvordan pokker de har lavet det.

Tyler Rake (Chris Hemsworth) skal denne gang befri sin svigerinde og hendes børn, der bor sammen med faderen, en georgisk gangster, i et skarpt bevogtet fængsel. Der er mindst lige så meget knald på her som i den hæsblæsende indledningsscene i den nye Indiana Jones-film, og det siger ikke så lidt.

I supplerende roller ses igen Golshifteh Farahani og Adam Bessa som søskendeparret Nik og Yaz Khan, Olga Kurylenko som Tylers ekskone og selveste Idris Elba i en cameo som Tylers boss. Ham ser vi formentlig mere til i Extraction 3, der allerede er under produktion. Denne spirende serie kunne meget vel blive en seriøs udfordring til både Bond, Bourne og Mission Impossible.

Både 1’eren og 2’eren ligger på Netflix.