Anmeldelse

65

 

3 ud af 5 vildfarne asteroider

“The Last of Us” møder “After Earth” og “Jurassic Park”, og vild panik opstår. Et passagerskib fra en fremmed civilisation ryger uventet ind i en meteorsværm og må nødlande på Jorden 65 millioner år før vor tidsregning. Kun to overlever, piloten og en niårig pige (ja, de ligner helt tilfældigt mennesker til forveksling), og de må nu begive sig ud på en farefuld færd gennem Dinoland mod det redningsfartøj, der blev revet løs fra moderskibet ved styrtet.

65 millioner år før vor tid? Hvor har vi hørt det før? Nå jo … kæmpemeteoret, der ramte Yucatan og udryddede dinosaurerne, er på vej ned mod de to overlevende, der (igen helt tilfældigt) befinder sig midt i målskiven, og de skal finde redningsfartøjet og se at komme væk, før katastrofen indtræffer. God, om end søgt idé. Det lyder spændende, ikke?

Det er det bare ikke rigtig. På trods af høj produktionsværdi og god cgi og mange faretruende situationer ender det sært nok med at blive småkedeligt, fordi det hele er set før i andre film. Det er ikke nogen dårlig produktion, men blandt mange andre ting er det lidt svært at forstå, at et passagerskib fra en civiliseret civilisation har lagt ruten gennem et ukendt solsystem og ikke er i stand til at navigere uden om et asteroidebælte.

Hvis du vil se en rigtig god film med en menneskelignende alien, der nødlander på Jorden i forne tider, så grav “Outlander” (2008) med Jim Caviezel, John Hurt og Ron Pearlman frem fra gemmerne. Den er til fire ud af fem bøtter med popcorn.