Anmeldelse

Inside Man (miniserie i 4 afsnit)


4½ ud af 5 USB-nøgler

Forfatteren Steven Moffat er altid god, selv om han sommetider klokker i det som eksempelvis med slutningen på “Sherlock” og tredje afsnit af “Dracula” (den med Claes Bang). Han er også manden, der skrev Dr. Who-episoderne med David Tennant og Spielbergs Tintin-film, og jeg er stor fan. “Inside Man” er også med Tennant, der spiller en engelsk præst, som kommer i knibe, da hans psykisk ustabile kirketjener betror ham en usb-nøgle med … ja, det må du selv finde ud af, men præsten havner i en djævelsk klemme, som kun en hustrumorder, der sidder på dødsgangen i et amerikansk fængsel, kan hjælpe ham ud af, en finurlig blanding af Sherlock Holmes og Hannibal Lecter eminent spillet af Stanley Tucci. Det og mine 4½ point burde være nok til at pirre din nysgerrighed, men sæt lige fire timer af først, for når du er gået i gang med serien, bliver du fanget. Så god, barsk, sjov og spændende er den.