Obi-Wan Kenobi (miniserie i 6 afsnit)

4 ud af 5 lyssværd

Ewan McGregor og Hayden Christensen (med James Earl Jones’ stemme) gentager deres roller fra prologserien (Star Wars 1-3) i denne historie, der kaster lys over, hvorfor prinsesse Leia søgte hjælp hos Obi-Wan Kenobi i film #4 (A New Hope).

Genistregen her er at gøre den 10-årige Leia til Obi-Wans winggirl i et forrygende eventyr, der begynder med, at den lille prinsesse kidnappes af Darth Vaders håndlangere, så den aldrende Obi-Wan må forlade sit skjulested på Tatooine for at befri hende.

Produktionsværdien er på cinematisk niveau, og alt er i vater inklusive kontinuiteten. Jeg har lige gennemset SW 4, fordi jeg ikke erindrede, at Leia skulle have kendt Obi-Wan i forvejen, men hun møder ham faktisk aldrig i den film, før hun ser ham blive slagtet af Darth Vader, så de kan sagtens have kendt hinanden før i tiden, og det forklarer jo, hvorfor hun sendte R2D2 til ham med tegningerne til Dødsstjernen. og hvorfor han var hendes sidste håb.

Serien, der kronologisk ligger mellem “Revenge of the Sith” og “Rogue One” er med andre ord et must for hardcore Star Wars-fans, og hvem er ikke det?