El espinazo del diablo

3½ ud af 5 spanske spøgelser

En af Guillermo del Toros første film (fra 2001), som på mange måder kan ses som en forstudie til “El laberinto del fauno” (Pans labyrint) fra 2006. Mange af scenerne er set gennem et barns øjne, og Francos borgerkrig raser i baggrunden.

Men hvor “El laberinto del fauno” er en fantasy-film med mørke og uhyggelige elementer, er “El espinazo del diablo” en spøgelseshistorie, dog uden brug af jump scares og andre horror-effekter. I stedet koncentrerer del Toro sig om at udvikle personerne og langsomt afdække den (ikke særlig indviklede) mordgåde, hvis offer hjemsøger det øde liggende børnehjem, det hele foregår på.

Del Toro kalder selv filmen skrækromantisk, en genre han også senere har dyrket i “Crimson Peak”. Historien bygger ifølge ham selv på hans egen opvækst i Mexico og især de ting, der skræmte ham som barn.

Filmen er bestemt værd at se. Den har rigtig gode skuespilpræstationer, er afsindig flot filmet og har en fed atmosfære, men uhyggelig er den altså ikke. “El laberinto del fauno” er et langt mere modent og medrivende værk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *