House of Gucci

3 ud af 5 modehusspektakler

Samtlige skuespillere er i topform i Ridley Scotts fortælling om lejemordet på Maurizio Gucci, men hvorfor den absolut skal serveres som farceagtig italiensk soap opera med ironiske musikklip-kommentarer, er lidt besynderligt. Men det fungerer på sin egen skæve måde, ligesom “Stalins død” gjorde. Hvad der ikke fungerer, men dog forstærker farceelementet, er, at de engelsktalende skuespillere fremsiger replikkerne med cirkus-accent, så de alle sammen kommer til at lyde som Chico Marx. Farce-forstærkende, ja, men det vil svare til, at man laver en engelsksproget udgave af “Borgen”, hvor amerikanske skuespillere taler valbyengelsk. På Imdb præsenteres filmen som “drama” og “crime”, men “comedy” mangler sært nok.

Den 83-årige Sir Ridley viser, at han stadig kan faget, og med sin baggrund som reklamefotograf har han bestemt været den rette til at give en troværdig skildring af modehuset, der pludselig invaderes af opkomlingen Patrizia (Lady Gaga), som prøver at tage roret efter at være blevet gift med arvingen til det hele, Maurizio (Adam Driver). Først udmanøvreres den anden halvdel af familien, Aldo Gucci (Al Pacino) og dennes umulige søn Paolo (Jared Leto), og så træder Maurizio i karakter og smider Patrizia på porten, hvorefter det hele ender i skilsmisse og blodhævn.

Der fiskes helt klart efter priser her, og især den uigenkendelige Jared Leto anstrenger sig (måske lidt for) voldsomt for at hive endnu en Oscar hjem. Men hans sminkør burde i hvert fald have en.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *