Yellowjackets, årgang 1

4 ud af 5 selvantændende teddybamser

“Lost” møder “Fluernes herre” og “Alive” i “Yellowjackets”, der handler om en flok fodboldspillende teenagepiger, som sammen med deres træner i 1996 styrter ned med et fly i det nordlige Ontarios vildnis. Vi følger i flashbacks deres kamp for at overleve i de ugæstfri omgivelser, samtidig med, at vi møder dem som modne kvinder hjemme i New Jersey i 2021. De blev altså reddet dengang i 90’erne, men hvordan det gik til, har vi endnu til gode at få at vide. Og vigtigere endnu er: Hvad foregik der derude i de dybe skove, hvorfra ikke alle vendte hjem? Hvorfor vil ingen tale om det? Og så sker der pludselig et mord …

Det hele er fermt og spændende strikket sammen, og stærke kræfter som Juliette Lewis, Christina Ricci og Melanie Lynskey holder gryden effektivt i kog. Jeg håber bare, at det hele ikke bare fiser ud i narrefisse, løse ender og skønne spildte kræfter ligesom “Lost”. Sæsonen ender i en gigantisk cliffhanger, så der er mere på vej, og succesen er allerede hjemme. Rotten Tomatoes’ kritikerdom er oppe på 100 %.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *