The Matrix Resurrections

2 ud af 5 mislykkede genopstandelser

Edvard Munch lavede fire versioner af sit berømte maleri “Skriget”, og nu har Lana, en af søstrene (som før var brødrene) Wachowski lavet Matrix nummer 4, som igen bare er en skæv gentagelse af 1’eren, som var et (næsten) fuldendt værk, der ikke behøvede nogen uddybning. Ikke desto mindre forsøgte brødrene/søstrene at bygge videre på det i de to næste film, men nåede aldrig frem til den perfekte slutning, som de såmænd bare kunne have planket fra Josef Rusnaks “The Thirteenth Floor”. Efter at være steget mod nye højder med den vildt originale “Cloud Atlas” (sammen med Tom Tykwer), dykkede de så igen mod bunden med “Jupiter Ascending”, og nu vender Lana endnu en gang tilbage til den gamle recept med en ny Matrix-historie, der bare er en gang meta-lir med flotte billeder. Det har vi set før, og hvad skal vi med det? Hvis man ikke kan få nye ideer, skulle man måske hellere nyde sit otium.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *