The Last Duel

3½ ud af 5 turneringslanser

Riddere mødes, og tung metallyd opstår. Ridley Scotts duel mellem Matt Damon og Adam Driver er et formidabelt skue, men desværre må vi vente 2½ time, før vi når den forrygende klimaks. Ikke fordi filmen er kedelig. Middelalderen anno 1389 er overbevisende genskabt, og det historiske trekantsdrama mellem Jean de Carrouges (Damon), Jacques Le Gris (Driver) og førstnævntes hustru Marguerite (Jodie Comer) er interessant nok, men jeg forstår ikke rigtig, hvorfor beretningen skal serveres i Rasmomon-stil, så vi får den hele tre gange ud fra hver persons synspunkt. Så stor er forskellen heller ikke, og vi ved godt, at kvinden mener, hun er blevet voldtaget, og at krænkeren er sikker på, at hun bare var knibsk. Men under alle omstændigheder bestemt et kig værd, især på grund af den ekstremt brutale og særdeles usportslige tvekamp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *