Encanto

3½ ud af 5 magiske huse

Disney er endnu en gang gået full woke med denne film, der foregår blandt brune og sorte mennesker i et fantasiland et eller andet sted i Sydamerika. Der er dog for fuldstændighedens skyld et par token whites imellem. Asiaterne synes dog glemt, men hvad pokker … indianere er jo en slags reservekinesere.

Det virker stadig lidt kunstigt på mig at se den (h)vide verden vendt på hovedet, selv om der er al mulig grund til at gøre det. Jeg tvivler dog ikke på, at det nu som før mere er penge end wokeness, som driver Disney-maskinen. Men det er fint, at Amerika omsider tager sine minoriteter alvorligt, og filmen har alle de kvaliteter, den skal have. Flot animation, fed latinamerikansk musik og masser af familie- og komme-hinanden-ved-vibrationer. Jeg ser dog frem til at se Disneys gode gamle specialitet, funny animals, igen i selskabets nyeste projekt, “Far from the Tree”, selv om det kun varer 7 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *