Valhalla (2019)

2 ud af 5 knækkede knogler

Det er mig en gåde, hvorfor denne live action-udgave skulle laves. Budgettet har tydeligvis været minimalt, og man har åbenbart klaret udgifterne til episke totalbilleder og cgi ved at droppe det pjank og holde sig til location shots (i bjerg- og skovrige omgivelser) og nærbilleder optaget i halvmørke, så det er svært at se nogen som helst detaljer. Slagscenen til sidst, hvor Jotunheim invaderes af en forkølet håndfuld aser, er jammerlig. Til gengæld er castingen af Tjalfe og især Røskva rigtig god, men Roland Møller er en bovlam og blodfattig discount-Thor, og Loke er relegeret til statist. Spilopmageren Quark er lavet om til en godmodig tosse, som bare går i vejen (og skuespilleren er alt for gammel til rollen). Indflettet er en historie om, at Røskva er en genfødt gud, så hun kan gå over Bifrost for at komme tilbage til familien. Det virker som noget af en unødvendig hovsaløsning.

Skal du absolut spilde din tid, ligger filmen p.t. på dr.tv. Jeg vil råde dig til at læse tegneserien eller se den animerede version fra 1986 i stedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *