The Forgotten Battle

4 ud af 5 havarerede svævefly

Overraskende veldrejet hollandsk epos om slaget ved Scheldes udmunding, der åbnede søvejen til Antwerpen for De Allierede i sidste del af Anden Verdenskrig. Produktionsværdien og fotograferingen er helt i top (vi er tæt på 1917, Saving Private Ryan og Enemy at the Gates). Det er en af de bedste og mest realistiske krigsfilm, jeg længe har set.

Ligesom i The Young Lions følger vi tre forskellige personer, der mødes og interagerer til sidst: En ung lægedatter, som desperat forsøger at redde sin frihedskæmperbror, der er fanget og dødsdømt af tyskerne; en britisk flyver, som havarerer med et svævefly ved Schelde på vej til offensiven ved Arnhem; og en ung hollandsk overløber i tysk sold, som er hårdt mærket efter tjeneste på østfronten.

En anbefalelsesværdig perle fra Netflix, der gudskelov kan lave andet end filmisk fastfood.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *