Fast & Furious 9

3 ud af 5 hjemmelavede rumfærger

De tre point gives næsten udelukkende til den tekniske afdeling, der (tro det eller ej) overgår sig selv med nye überspektakulære stunts. Resten er som sædvanlig flintrende ligegyldigt. Vi får dog at vide, at Dom (Vin Diesel) har en hidtil ukendt bror, og vi får lov til at se dem begge som unge, hvor Dom er et hoved højere end lillebror, og bagefter som voksne, hvor Jacob (John Cena) er et hoved højere end storebror. Er det bare mig, der er et surt gammelt pernittengryn, eller falder den slags ind under kategorien utilgivelig dårlig kontinuitet? Nyt øjenguf (for mig) er Nathalie Emanuel (kendt fra rollen som Dragemutters højre hånd i GOT), der med sexet britisk accent skaber god kontrast til den ucharmerende og altid møgsure Michelle Rodriguez. Det viser sig, at Emanuel også var med i F&F 7 og 8, så dem bliver jeg jo nok nødt til at se nu. Også Helen Mirren spottes (pun intended) i en kort scene som en slags (mislykket) alibi for seriøsitet. Hun spillede mor til Jason Statham og Vanessa Kirby i spinoff-braget “Hobbs and Shaw”, og hvis du vil se Statham her, skal du holde ud til cutscenen efter rulleteksterne. Og så skal jeg da lige nævne den medvirkende dansker, Thue Ersted Rasmussen, der spiller filmens rige, forkælede snothvalp af en overskurk og endda har fået tildelt et par replikker. Det samme gælder den grydehårede og efterhånden botox-ukendelige Charlize Theron, som kun er med i ganske få scener. Ellers så se bare filmen for effekternes skyld. Det er alligevel kun derfor, den er lavet, og det funker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *