The Last Vermeer

3 ud af 5 forfalskede mesterværker

Udmærket, men lidt langt og gumpetungt dokudrama om retssagen mod Han van Meegeren, der efter krigen blev tiltalt for at have solgt en hollandsk kulturskat, et maleri af Vermeer, til nazipamperen Hermann Göring. Han stod til dødsstraf for landsforræderi, men slap med en mild straf, da han tilstod, at maleriet var en forfalskning, som han selv havde lavet, og dermed altså havde taget Göring ved næsen. Det viste sig efterfølgende, at van Meegeren hele sit liv havde lavet og solgt forfalskninger, der var så gode, at ingen opdagede noget.

Det er Guy Pearce, der giver et fint portræt af maleren, men historien bruger alt for meget tid på hans militære og ret uinteressante fangevogter Joseph Pillers privatliv. Claes Bang er bestemt glimrende som Piller, men fortællingen havde været langt mere interessant, hvis den havde koncentreret sig om van Meegerens meriter før og under krigen i stedet for blot at referere til dem. Show, don’t tell! Andre danskere på rollelisten er Roland Møller og Marie Bach Hansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *