The Guard (2011)

3½ ud af 5 irske nihilister

Krimikomedie skrevet og instrueret af John Michael McDonagh, bror til en anden auteur, Martin McDonagh (“In Bruges”), og familieligheden skinner tydeligt igennem, både i personskildring og dialog. Handlingen foregår i og omkring Galway, og mere irsk kan det næppe blive med Brendan Gleason i den altdominerende hovedrolle som en utraditionel lokal strømer, der får en amerikansk FBI-mand (Don Cheadle) på slæb under jagten på en flok internationale forbrydere anført af Mark Strong og Liam Cunningham, der agter at lande en større mængde narkotika på den irske vestkyst. Filmen ender med et brag, som enhver actionfilm skal, men dens force er sam- og modspillet mellem hyggeracisten Gleason og den sorte Cheadle foruden et godt galleri af skæve bipersoner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *