Midnight in the Switchgrass

3¾ ud af 5 forsvundne piger

Overraskende god thriller med Emile Hirsch, Megan Fox og Bruce Willis på plakaten. Selv om titlen umiddelbart signalerer litterær seriøsitet, bygger filmen ikke på en bog, men er lavet ud fra et originalt manus af debutanten Alan Horsnail, der åbenbart har en poetisk åre. Til gengæld trækker navnene Willis og Fox i en mere kulørt retning, men her kan man godt lægge sine fordomme på hylden. Det er en velkomponeret, sindssygt godt klippet spændingshistorie om jagten på en modbydelig seriemorder, der fanger unge prostituerede kvinder og piner dem, før han til sidst slår dem ihjel. Willis og Fox er FBI-agenter, og det er tydeligt, at Willis kun er med som plakatlokkemad i en perifer rolle, men han er godt og afdæmpet instrueret. Fox spiller også godt, men ligner sit eget glamourøse selv, og det slækker på plausibiliteten, at en perfekt stylet barbiedukke render rundt og jagter mordere, men til gengæld er Emile Hirsch totalt troværdig som den lokale strømer, der nægter at droppe sagen på trods af chefens ligegyldighed. Nævnes skal også Lukas Haas (den tidligere barnestjerne med flyveører fra “Witness”) som den überklamme morder. Historien er hentet fra dusinvarehylden, men kameraarbejdet, klipningen og især Hirsch og Haas hiver den op på et helt andet niveau. Instruktøren Randall Emmett er også debutant, men har en glorværdig karriere bag sig som producer af blandt andet “Vice”, “Silence”, “The Irishman” og “Boss Level”. Jeg imødeser med spænding hans og Horsnails næste projekter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *