The Ninth Life of Louis Drax

3½ ud af 5 ulykkesfugle

Hvad historien egentlig handler om, afsløres først til allersidst, og indtil da er man godt og grundigt mystificeret, men da både billedsiden og skuespillet er tiptop, hænger man ved, og det belønnes. At man ikke rigtig ved, hvad der foregår, er både godt og skidt, og filmen har fået en blandet modtagelse, men jeg anbefaler den varmt som en god, smuk og anderledes oplevelse.

Titlens nøgleperson er en niårig dreng, der åbenbart er født uheldig, for han kommer i tide og utide ud for alskens uheld, og til sidst er han tæt på at drukne og ligger i koma, men opnår tilsyneladende en telepatisk forbindelse med overlægen på hospitalsafdelingen (Jamie Dornan). Drengens far (Aaron Paul), som mistænkes for at være skyld i drukneulykken, er sporløst forsvundet, og der opstår en romantisk forbindelse mellem drengens mor (Sarah Gadon) og lægen.

Instruktøren er franske Alexandre Aja, der tidligere har givet os andre gode film som “Haute Tension”, “Mirrors”, “Horns”, “Crawl” og senest “Oxygène”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *