Awake (2021)

3½ ud af 5 apokalypser

Verden rammes af et mystisk fænomen, der sætter al elektronik ud af funktion og samtidig fjerner alles evne til at sove. Det lyder søgt og urealistisk, men der kommer en nogenlunde troværdig forklaring et stykke inde i filmen. Søvnløshed er en grim ting, der i løbet af nogle dage vil føre til forvirring, hallucinationer, hysteri og manglende logik og på længere sigt vil skabe organskader, der ultimativt medfører døden. Vi følger en lille familie, mor og to børn, gennem disse faser, hvor deres tilstand langsomt forværres. Moderen opdager, at hendes datter er en af de ganske få, der stadig har evnen til at sove, og herefter handler alt om at lære pigen at klare sig som overlevende i den verden, der kommer.

Filmen har fået blandede anmeldelser både på Imdb og Rotten Tomatoes, men jeg fandt den glimrende og var især imponeret over Gina Rodriguez’ præstation som den fortvivlede mor. Filmen skildrer meget overbevisende søvnløshedens rædsler, og selv om der et par (tilgivelige) plothuller undervejs, slutter den med et rigtig flot twist, der sætter det hele på plads. Uhyggelig underholdning på den fede måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *