The Kid

3 ud af 5 seksløbere

Billy the Kid var en lovløs bandit, som slog en pæn sjat mennesker ihjel og blev skudt af sin tidligere ven Pat Garrett, som var endt på den rigtige side af loven. Det er den historie, vi kender fra talrige westerns, og som her ses fra en anden vinkel, nemlig gennem øjnene på en 14-årig dreng, Rio, som er på flugt sammen med sin storesøster efter at have skudt sin far (for at redde sin mor). Titlen “The Kid” er med andre ord dobbelttydig, og Billy (Dane DeHaan) er kun med som en malerisk bifigur, søskendeparret løber ind i, kort før han tages til fange af Garrett (Ethan Hawke) og hans mænd. Selv er de forfulgt af deres hævngerrige onkel (Chris Pratt). Historien er spinkel og diffus, men reddes af fotografen og skuespillerne. Dane DeHaan synes født til rollen som Billy, og Hawke er som sædvanlig glimrende. Duksen Pratt funkler også som skurk her, stylet til ukendelighed. Lovende instruktørdebut fra Vincent d’Onofrios hånd og glimrende underholdning for westernfans, men så heller ikke mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *