Zack Snyder’s Justice League

4 ud af 5 paradæmoner

Det var Joss Whedon, der i 2017 færdiggjorde JL-biografversionen, som Snyder måtte forlade på grund af et dødsfald i familien. Whedon, som havde haft succes med Marvels Avengers, lagde stilen op ad dette, og filmen blev et flop. Jeg gav den selv 2½ point og tænkte, at Snyder umuligt kunne rette op på fadæsen. Men jeg tog fejl. Han har lavet en mørk og dyster 4 timers version over stort set samme historie, men uden Whedons tilføjelser og kvikke oneliners og med en masse nye scener (cirka 2 timer), som gør en forskel til det bedre. Så manden, der én gang tidligere har gjort det umulige, at lave en filmversion af Watchmen med en bedre slutning end tegneseriens, er hermed tilgivet for sit forrige flop, Superman vs. Batman, men jeg kommer aldrig til at tilgive ham for at caste Jesse Eisenberg som Lex Luthor. Bortset fra denne og andre småirritationer må jeg konkludere, at filmen langt hen ad vejen er et grafisk og fortælleteknisk mesterværk og et af superheltefilmgenrens foreløbige højdepunkter. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *