The Dig

3½ ud af 5 merovingianske guldmønter

Historisk slowburnerdrama centreret om fundet af en enestående arkæologisk skat i Suffolk kort før udbruddet af Anden Verdenskrig med Ralph Fiennes og Carey Mulligan i hovedrollerne. Sidstnævnte spiller en rig enke, som ønsker en høj på sin ejendom udgravet, da hun mener, at den skjuler et eller andet, så hun hyrer førstnævnte, en lokal arbejdsmand, til at undersøge sagen. Jeg skal ikke røbe mere her, men naturligvis giver udgravningen bonus, og historien er i øvrigt hentet fra virkeligheden. Mulligan viser igen, hvor god en skuespiller hun er, her som kvinde midt i halvtredserne, og hun suppleres på spindesiden af den lige så vidunderlige Lily James, som har rollen som en ung arkæolog, der involveres i filmens romantiske sidehistorie. Førkrigsstemningen, tidsbilledet og lokalkoloritten virker autentisk, og selv om nogle nok vil finde filmen lovlig langsom, sad jeg i hvert fald klæbet til skærmen i samtlige 112 minutter uden på noget tidspunkt at kede mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *