Your Honor (miniserie)

4 ud af 5 astma-inhalatorer

Endnu en gang spiller Bryan Cranston (”Breaking Bad”) en far, der intet har at miste, og han gør det overbevisende i denne historie om en dommer, som desperat forsøger at dække over sin søn, der er flygtet fra en påkørsel med dødelig udgang. Første afsnit, hvor den famøse ulykke skildres og historiens hovedpersoner præsenteres, er intet mindre end fremragende, og selv om plottet (en remake af en israelsk serie fra 2017) er en konstruktion med en del søgte kunstgreb (ofrets far er eksempelvis gangsterchefen i New Orleans, hvilket naturligvis strammer skruen), kører det stort set vellykket derudad uden større huller i nogen af de ti afsnit og ender ligesom Breaking Bad på meget shakespearesk vis, og spændingen opretholdes eksemplarisk til allersidste sekund.

Alle spiller stort set til UG. Blandt kendisserne kan nævnes Maura Tierney, Margo Martindale og Hope Davis. Sønnens figur er blevet kritiseret for at være for grådlabil og utroværdig, men han er for pokker 17 år og ramt af maternal deprivation. Jeg synes, at både manuskriptforfatteren Peter Moffat (”The Night Of”) og den unge skuespiller Hunter Doohan gør det godt. Og Michael Stuhlbarg (kendt fra hovedrollen i Coen-filmen “A Serious Man”) er et utraditionelt, godt valg til gangsterchefen Baxter, som for en gangs skyld ikke er sicilianer, men skotte (om end gift med en italiener) med den arketypiske bad guy Tony Curran som skrupelløs håndlanger. Anbefales varmt. Alle ti afsnit kan ses på HBO Nordic fra og med 16/2 2021 (i morgen i skrivende stund).

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *