Wolf Hall (miniserie i 6 afsnit)

4½ ud af 5 bøddelsværd

Fremragende BBC-serie fra 2015 om Thomas Cromwell, som var søn af en grovsmed og endte som Henry VIII′s højre hånd. Serien koncentrerer sig (med Cromwell i fokus) om Henrys brud med paven, der var foranlediget af, at kongen ønskede at skille sig af med sin mangeårige hustru, Katharina, og gifte sig med sin unge elskerinde Anne Boleyn i håb om at få en mandlig tronarving, men paven ville ikke annullere ægteskabet, hvorefter England brød med den katolske kirke. Det skabte stor splid i landet, og Thomas More og andre, som ikke ville anerkende bruddet og det nye ægteskab, blev henrettet. Tre år efter ville Henry gerne af med Anne Boleyn, der heller ikke havde født en søn, kun en datter, Elizabeth, og Cromwell fik ordre til at finde en god undskyldning for også at sende hende på skafottet. Det er en uopslidelig historie, som vi har set en del gange før, senest i tv-serien “The Tudors” (2007), men sjældent så formfuldendt som her. Det skyldes især en eksemplarisk underspillende Mark Rylance i rollen som Cromwell, godt suppleret af Damian Lewis som Henry og Claire Foy som Anne Boleyn.

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *