A Call to Spy

3½ ud af 5 morsenøgler

Glimrende historisk drama om Churchills kvindelige spioner i Frankrig i starten af Anden Verdenskrig. Det hele starter nogenlunde fredeligt (men bestemt ikke ufarligt) i det ubesatte Sydfrankrig, indtil tyskerne også rykker ind dér, personificeret af den berygtede Klaus Barbie. Vi følger særlig to kvinder, den amerikanske Virginia Hall, som med et kunstigt ben falder uden for kredsen af “the usual suspects”, og den indisk-britiske Noor Inayat Khan, begge historiske personer. Fortællingen er spændende og veldrejet, og den fik mig til at huske miniserien “A Man Called Intrepid” (1979), hvor Noor blev spillet af Barbara Hershey. Den er tilsyneladende uopdrivelig i dag. Det er godt nok ærgerligt, at fortidens tv-godter tilsyneladende er gået i glemmebogen. Lad os håbe, en eller anden streamingtjeneste på et tidspunkt får øje på potentialet.

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *