Greyhound

2½ ud af 5 dybvandsbomber

Tom Hanks har af AppleTV+ fået lov til at skrive manuskriptet til en spændingsfilm med sig selv i hovedrollen, og den havde jeg set frem til. Problemet er bare, at der er alt for meget Tom Hanks og alt for lidt spænding her. Vi følger kaptajnen på en destroyer, der under Anden Verdenskrig skal beskytte en allieret konvoj mod tyske ubåde ude på det stormomsuste Atlanterhav. Det er et scenarie, vi kender fra andre og bedre film, men her er vi stort set kun på broen, hvor vi i tætte nærbilleder følger kaptajnen på arbejdet og hører ham afgive ensformige kommandoer ad nauseam. Vi får intet indblik i mandens baggrund bortset fra et par meget korte flashbacks, hvor vi møder den kvinde, han er forelsket i, spillet af Elisabeth Shue, som kun er til stede i ganske få minutter, men ikke desto mindre står øverst på plakaten sammen med Hanks, der er på lærredet resten af tiden sammen med skibets i øvrigt totalt anonyme mandskab. Hvem kvinden er og hvad hendes baggrund er og hvordan de har mødt hinanden og hvorfor hun ikke vil giftes med ham, får vi ikke at vide, men vi ser hende forære ham et par hjemmesko, som han tager på under tyskernes angreb midt ude på Atlanten. Hvorfor vides ikke, men det er stort set det eneste private, vi lærer om manden. Det er lidt spøjst, men ikke rigtig interessant. Og søslag har vi i tidens løb set til bevidstløshed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *