The Haunting of Bly Manor

2 ud af 5 hjemsøgte huse

Endnu en flovmand fra holdet bag Netflix-serien “The Haunting of Hill House”, som molesterede Shirley Jacksons spøgelseshistorie af samme navn, den bog der inspirerede Stephen King til “The Shining” og “Rose Red”. Denne gang er det Henry James’ gyserklassiker “The Turn of the Screw”, der kommer under kniven, eller rettere i blenderen, og de har gjort klogt i at ændre titlen, der kun sporadisk tangerer originalen. Handlingen er flyttet frem til vores tid (meget billigere end at lave periodestykker, men knap så stemningfuldt), og også denne gang går der soap i serien, der smider et par ekstra personer og sidehandlinger ind for at kunne slæbe sig gumpetungt af sted gennem ni afsnit uden på noget tidspunkt at få et eneste hår til at rejse sig. Hvad der virkelig kan få mig til at gyse, er tanken om hvilken klassiker de ødelægger næste gang.

Hvis du vil have gåsehud, så se “The Innocents” (1961) med Deborah Kerr i stedet. Samme historie i bedre og langt mere uhyggelig udførelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *