The Devil All the Time

4 ud af 5 snapshots

Briterne Robert Pattinson og Tom Holland kappes om at tale hillbilly-engelsk i denne Netflix-film, der foregår i halvtredserne og tresserne blandt fattige hvide proletarer i et Edward Hoppersk landskab et sted i tusmørkezonen mellem Ohio og West Virginia. Jeg troede, Holland var en fløs, der næppe kunne agere meget andet end Peter Parker, men både han og Pattinson og resten af ensemblet (Jason Clarke, Bill Skargaard, Riley Keough, Haley Bennett, Mia Wasikowska) spiller røven ud af bukserne her. Billedsidens smukke natur står i skærende kontrast til den totale elendighed, der kører som ledemotiv gennem den to og en halv time lange film, hvor socialt udsatte stakler jævnligt bliver hånet, ydmyget, pryglet og myrdet. Brændemærket af sin sociale arv vokser Arvin Russell (Tom Holland) op i dette white trash-miljø sammen med sin stedsøster Lenora, hvis møde med en hyklerisk og skinhellig charlatan af en præst (Pattinson) ender i en tragedie, der afsporer Arvins i forvejen skæve eksistens. Jeg kan ikke røbe detaljerne, men filmen er en deprimerende og meget velkomponeret skildring af samspilsramte mennesker på randen af det totale sammenbrud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *