The Room (2019)

4 ud af 5 elektriske installationer

Et ungt par flytter ind i et gammelt, afsidesliggende hus i Upstate New York, hvor de opdager et mystisk værelse, der viser sig at være en slags lampeånd eller metafysisk 3D-printer, som opfylder ens materielle ønsker: Alt, hvad der kan sammensættes af atomer, leveres af værelset, og snart svømmer parret i van Gogh-malerier, champagne og diamanter. Der er dog (selvfølgelig) et aber dabei ved mekanismen, som ikke skal røbes her …

Historien skal naturligvis ses som en allegori, men det gør den ikke mindre spændende, mens den langsomt bevæger sig hen mod en mere og mere dramatisk slutning. Filmen er produceret i Europa og adskiller sig på alle måder fra tidens amerikanske splattergysere.

Cinematografien er en æstetisk tour de force, som på ingen måde bliver værre af, at Olga Kurylenko spiller den kvindelige hovedrolle. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *